Virkeätä toimintaa vuodesta 2005

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset ry perustettiin 2005. Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset kokoaa naisia Suomussalmelta, Hyrynsalmelta ja Puolangalta. Yhdistys liittyi heti yrittäjänaisten valtakunnalliseen keskusjärjestöön, Suomen Yrittäjänaisiin.

Suomussalmella naisyrittäjät ovat toimineet yhdessä jo 30 vuoden ajan. Monet yhteistyön käynnistäjät ovat nyt Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten tarmokkaita "senjoriittoja" ja arvokkaita neuvonantajia. Uusi yhdistys sain ensimmäiseksi puheenjohtajakseen nuorimman jäsenensä Satu Mäkeläisen.

Satun mukaan ensimmäisinä vuosina toiminnassa olivat keskeisellä sijalla yhteenkuuluvuutta rakentaneet yritysvierailut, Äreet Ämmät -kabaree, kuorolaulun juhlaa tarjonnut Biisipeijaiset ja yli 20 kertaa esitetty Rakkaudentunnustus Isänmaalle, jonka kantaesitys nähtiin syksyllä 2011.

Päivi Sainio-Rohnerin puheenjohtajakausi alkoi vuonna 2012. Puheenjohtaja tiesi kuuluvansa joukkoon, josta löytyy spontaania innostusta uusiin ideoihin ja heittäytymistä niiden toteuttamiseen.

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset tunnetaan ryhmänä, joka sitoutuu yhteiseen tekemiseen. Yhdistystoiminnan vaatima aika on nipistetty milloin mistäkin, välillä perheeltä ja välillä jopa omasta toimeentulosta. Harva yhdistys voi ylpeillä sillä, että vuosikokouksissa on lähes puolet jäsenistä ja että hallituksesta erotaan vasta sitten kun on hallitusvuodet täynnä, mutta Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset ry voi.

Yrittäjänaisten toimissa on aina tekemisen meininki. Tekemisemme on tuottanut sekä henkistä että aineellista hyvää lähiympäristölle. Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetyt Biisipeijaisista tuottivat yli 15 000 euroa, ja varat on ohjattu ikäihmisten virkistäytymisen, lasten liikuntaharrastusten ja nuorten mielenterveyspalvelujen tukemiseen.

Yhdistyksen kolmantena puheenjohtajana toimii Seija Pyykkönen. Nykyisen puheenjohtajan kausi alkoi Brysselin vierailulla meppi Merja Kyllösen luo 23 naisen voimin. Mepin työn lisäksi tutuksi tuli myös Suomen Yrittäjien edunvalvonta EU:ssa.

Vuoden 2019 alusta aktiivista naisjoukkoa lähti luotsaamaan K-kauppias ja pienten lasten äiti Kaisa Jokiperä. Mitähän mukavaa keksimmekään tänä vuonna?