Syyskuinen juhlagaala kokosi Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset ystävineen Suomussalmen Nuorisoseurantalolle juhlimaan 10-vuotista toimintaa.

Energiaa säteilevä yhdistys

Kymmenen vuotta toimineesta Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset ry:stä on kasvanut aktiivinen, positiivista energiaa säteilevä naisryhmä, joka tunnetaan erityisesti monenlaisten tapahtumien, mm. Ämmät Äreenä - laulukabareen ja leikkimielisen BiisiPeijjaiset - kuorolaulukisan ja Rakkaudentunnustus Isänmaalle - esityksen toteuttajana. Yhdistys on saanut jalalle myös useita koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja, Hyvän Olon -tapahtumapäiviä ja retkiä sekä pikkujouluja.

Vuonna 2010 yhdistyksen jäsenet valitsivat ensimmäisen kerran keskuudestaan Äreimmän Ämmän, ja perinne jatkuu yhä. Äreimmät Ämmät ovat olleet:

- v. 2010 Ärein Marjut Korhonen, Ämmän Erä-Urheilu nyk. Sportia

- v. 2011 Minna Vikholm, Kunnoks Oy

- v. 2012 Päivi Sainio-Rohner, Alppisalvos Oy

- v. 2013 Ritva Huttunen, Kainuun Kuutamokeikat

- v. 2014 Sirkkaliisa Seppänen, Hoitopiste Sirkkaliisa Seppänen

- v. 2015 Seija Pyykkönen, Somaset

- v. 2016 Merja Eskonpekka, Asianajotoimisto Eskonpekka Oy

- v. 2017 Pirjo Kähkönen, Raate Travels Oy


Tärkeä tavoite yhdistyksen toiminnassa on aina ollut viihtyä rennosti yhdessä, jakaa kokemuksia, saada "työkavereita" ja olla ystäviä.
Yhdistyksen toiminta-alueena on Suomussalmi, Hyrynsalmi ja Puolanka.

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset on valtakunnallisen Suomen Yrittäjänaiset -etujärjestön jäsenyhdistys. Etujärjestö on naisyrittäjyyden asiantuntemusta edustava itsenäinen kattojärjestö, johon kuuluu liki 80 paikallisyhdistystä ja noin 7000 jäsentä.
Yrittäjänaisten keskusliiton jäsenenä yläkainuulaiset naisyrittäjät saavat useita, hyvinkin konkreettisia etuja. Samalla jäsenistö on osa tehokasta koneistoa, keskittyy parantamaan yrittäjänaisen asemaa mm. perhevapaakustannus- ja sosiaaliturva-asioissa.

Tietoa Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten jäsenyydestä löydät täällä. Jäsenhakemuksen voit täyttää tämän linkin kautta. Tuoreet kuulumiset löydät facebook-sivultamme.
Yhdistyksen jäsenmaksu on 100 euroa henkilöjäsen/kausi, 15 euroa seniorijäsen/kausi.